FESTIVAL SEIZOEN IS IN VOLLE GANG

En het lijkt wel of er ieder jaar weer meer festivals bijkomen. De sfeer die op muziekfestivals hangt vind je eigenlijk nergens anders. Het is (vaak) mooi weer, iedereen ziet er leuk uit, er is geweldige muziek, eten, drank en de quality time met je vrienden is onbetaalbaar.


In de rubriek ondernemer in beeld deze keer Jasper van de Wouw. Organisator van o.a. Paaspop en We are Electric. Lees hieronder zijn interesses, dromen 

en beweegredenen.

Wat maakt Nederland een festival land?

Nederlandse organisaties zijn heer en meester in het creëren van een totaalbeleving. ‘Wij’ zijn ontzettend goed in het doorvertalen van een uniek concept in de complete productie. Daarnaast heeft Nederland een breed scala aan verschillende soorten festivals. Dat is denk ik wat Nederland zo’n festival land maakt!


Gaafste plek waar je ooit gedraaid hebt?

Draaien doe ik inmiddels écht voor de hobby. In het verleden heb ik wel op Starbeach in Griekenland gedraaid en dat was voor mij wel een hoogtepunt. Nu hou ik mij meer bezig met het organiseren van de evenementen.


Waar sta je over 5 jaar?

Ik hoop dat wij als festivalorganisatie dan een heel mooi (en vooral gezellig) kantoor hebben met werknemers die samen met ons naar hetzelfde doel streven. Het organiseren van de mooiste festivals en evenementen.Favoriete drankje?

Biertje, lekker makkelijk!


Wie is jouw inspiratiebron/voorbeeld?

Ik vind Elon Musk heel fascinerend. Hij zegt altijd ‘mik op mars’. Een doel die voor vele onbereikbaar lijkt te zijn maar hij krijgt het hoe dan ook voor elkaar.

Favoriete muziekstijl?

Ik hou heel erg veel van live muziek. Denk daarbij aan muzikanten als George Ezra maar ook NL talige bands als Doe Maar en De Jeugd Van Tegenwoordig vind ik gaaf.


Waar wil je naartoe met inside out events?

Ik hoop een kantoor te worden die middenin de evenementenbranche staat en vele samenwerkingen aan te gaan met mooie partners.


Wat maakt jou een echte Brabander?

Ik woon in Eindhoven, ik adem Eindhoven, ik hou van Eindhoven. Eindhoven = Brabant toch?


Opleidingen?

Zelf heb ik gestudeerd aan de Rooi Pannen in Tilburg en ben ik afgestuurd aan de Fontys Academy For Creative Industries in Tilburg!


Favoriete festival om te organiseren?

We organiseren dit jaar voor het eerst de ‘Desperados Roadshow’ in Tilburg. Een 10-daags gratis festival tijdens de Tilburgse Kermis. Daar kijk ik erg naar uit!


Welke eigenschappen heb je nodig om een goede ondernemer te worden?

Ik denk dat je te alle tijde leergierig moet zijn en dat je als ondernemer een bepaalde visie voor ogen moet hebben en goed in kaart moet kunnen brengen wat nodig is om die visie te realiseren.


Waar haal je je ideeën en inspiratie vandaan?

Voornamelijk van internet! Ik zie heel veel online voorbij komen en gebeuren waardoor ik veel inspiratie krijg.


Wat vind je belangrijk buiten je werk?

Lekker relaxen met vrienden en mijn vriendin! Ik hou ook heel erg van reizen dus dat hoop ik nog meer te doen!


Kies je voor draaien of organiseren?

ORGANISEREN! Ik vind muziek draaien ook erg leuk, maar ik heb wel het idee dat ik elke keer hetzelfde kunstje uitvoer. Bij het organiseren van evenementen zijn de mogelijkheden oneindig.